Vraagprijs: € 1.195.000,- k.k.

Arthur van Schendelstraat 58

3511 ME - UTRECHT

Omschrijving

Wonen in een bijzonder historisch pand, gelegen op een unieke locatie? Dit appartement aan de Arthur van Schendelstraat biedt het allemaal: een luxe leefkeuken en een woonkamer met vide, prachtige raampartijen, twee moderne badkamers, drie ruime slaapkamers, en als kers op de taart een zonnige, royale tuin met veel privacy. Deze unieke combinatie is zeldzaam en nu beschikbaar op de markt!

De maisonnette bevindt zich in het monumentale gebouw “Enghlenschild” en beschikt zowel over een zij- als achtertuin. Op de begane grond bevindt zich een ruime ontvangsthal met trapopgang en toegangsdeuren naar de toiletruimte, de eerste badkamer met aansluiting voor wasapparatuur, twee slaapkamers, en een grote bergkast. Via een moderne glazen deur komt u in de ruime en recent vernieuwde leefkeuken. Vanuit de keuken heeft u toegang tot de tuin, en via een tweede trap bereikt u de woonkamer met vide. De woonkamer beschikt over twee Franse balkons. Op deze verdieping bevinden zich ook de derde slaapkamer, eveneens met Frans balkon, en een tweede badkamer met ligbad.

De Arthur van Schendelstraat ligt net achter de Catharijnesingel, die uitkijkt op de “Stadsbuitengracht”, tegenwoordig bekend als “de Singel”, die in de 12e eeuw diende als verdedigingswerk van de stad. Dit is een locatie vol geschiedenis! Binnen enkele minuten wandelen of fietsen bevindt u zich midden in het bruisende stadscentrum van Utrecht, vol winkels, cafés, en restaurants. Utrecht Centraal Station en diverse bushaltes zijn op loopafstand. Voor uw dagelijkse boodschappen zijn er ook diverse mogelijkheden in de buurt.

Indeling:

Gezamenlijke entree:
De gemeenschappelijke voordeur is elektrisch bedienbaar en voorzien van een modern bellenplateau met videofooninstallatie. De afgesloten entree met brievenbussen biedt, via schuifdeuren, toegang tot de gezamenlijke hal met het trappenhuis en de lift. In de hal bevinden zich de meterkast en de toegang tot de voordeur.

Begane grond:
De entree heeft een moderne toiletruimte, trapopgang, en garderobe. De vloer is recent vernieuwd en doorgelegd in de hele woning. Vanuit de entree heeft u toegang tot twee slaapkamers en de eerste badkamer. De slaapkamers zijn voorzien van vaste kastenwanden. De kleinste kamer heeft openslaande deuren naar de tuin. Een diepe vaste bergkast biedt ruimte voor extra opslag. De badkamer is modern afgewerkt en beschikt over een inloopdouche met regen- en handdouche, een wastafel met meubel en lades, en een designradiator. Ook is er een aansluiting voor wasapparatuur. Via een moderne glazen deur betreedt u de leefkeuken. Deze vernieuwde keuken heeft een wandopstelling met spoel- en kookgedeelte (inductie) en twee hoge kasten met luxe Bosch-inbouwapparatuur, zoals een koffiezetapparaat en oven. De keuken is afgewerkt met een stenen taupekleurig werkblad en witte, greeploze kasten. De royale eetkamer met zijn karakteristieke raampartijen voegt veel licht en sfeer toe, een ideale plek om samen met familie of gasten te genieten. Vanuit de eetkamer bieden openslaande deuren toegang tot de zij- en achtertuin, die gelegen is op het noordwesten en veel privacy biedt dankzij de haag.

Entresol:
Via een open trap bereikt u vanuit de keuken de entresol, waar de woonkamer zich bevindt. De royale woonkamer heeft twee halfronde Franse balkons en dezelfde mooie vloer als de benedenverdieping. Er is genoeg ruimte voor een grote hoekbank, meerdere zitjes, of een grote kastenwand. De vide kijkt uit op de leefkeuken en is voorzien van glazen afscheidingen, waardoor de ruimtes op een aangename manier met elkaar verbonden blijven.

Verdieping:
Deze verdieping is op twee manieren toegankelijk. De overloop geeft toegang tot de royale woonkamer, luxe badkamer, en derde slaapkamer. De slaapkamer is voorzien van een Frans balkon. De badkamer is modern afgewerkt in dezelfde stijl als de benedenverdieping en beschikt over een ligbad met handdouche, een inloopdouche met regen- en handdouche, een zwevend toilet, een wastafel met meubel en lades, en een designradiator.

Bergkelder:
De berging bevindt zich in de onderbouw en is verrassend ruim (ca. 21 m²). De trapafgang met fietsgoot, naast de gemeenschappelijke voordeur, maakt de berging ook ideaal voor het stallen van fietsen.

Bijzonderheden:
– Royale raampartijen en veel lichtinval
– Luxe leefkeuken met moderne inbouwkeuken v.v. Bosch inbouwapparatuur
– Woonkamer met geweldige vide
– Ruime tuin rondom (op het zuidwesten) met diverse zitjes en veel privacy
– Ruime berging in onderbouw
– Gelegen in monumentaal pand “Enghlenschild”
– Maandelijkse bijdrage vereniging van eigenaren € 437,54 per maand
– de koopovereenkomst wordt gesloten op basis van een NVM koopovereenkomst, waarin extra clausules kunnen worden opgenomen (indien van toepassing), zoals de NEN2580 Meetinstructie, ouderdomsclausule, voorbehoud financiering, notariskosten. De tekst van de NVM koopovereenkomst, alsmede de extra clausules, zijn op verzoek beschikbaar;
– alle moeite is genomen om de informatie in de aanmelding zo accuraat en actueel mogelijk weer te geven. Fouten zijn echter nooit uit te sluiten. Vertrouw daarom niet alleen op deze informatie, maar controleer bij de aankoop van deze woning de zaken die uw beslissing zouden kunnen beïnvloeden;

Interesse in deze woning? Neem je eigen NVM aankoopmakelaar mee.

+ Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Koopprijs
€ 1.195.000,- k.k.
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort
Maisonnette
Kenmerk
Appartement
Open portiek
Nee
Woonlaag
1
Aantal woonlagen
2
Objecttype
Appartement
Bouwvorm
Bestaande bouw
In aanbouw
Nee
Huidig gebruik
Woonruimte
Huidige bestemming
Woonruimte
Permanente bewoning
Ja
Recreatiewoning
Nee
Bouwjaar omschrijving
omgebouwd tot appartmenten in 1990
Bouwjaar
1890

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
167 m2
Gebruiksoppervlakte woonkamer
42 m2
Gebruiksoppervlakte overige functies
0 m2
Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand
0 m2
Oppervlakte externe bergruimte
21 m2
Inhoud
570 m3

Indeling

Aantal kamers
5 (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
2
Aantal woonlagen
2
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, TV kabel, Lift, Frans balkon

Energie

Isolatievormen
Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbelglas
Energieklasse
B
Energielabel einddatum
15 augustus 2032

Buitenruimte

Liggingen
Aan rustige weg, In centrum, In woonwijk
Tuintypen
Voortuin, Zijtuin
Oppervlakte
0 m2
Hoofdtuin
Voortuin
Positie
Zuidwest
Bereikbaar via achterom
Nee

Bergruimte schuur

Soort
Inpandig
Voorzieningen
Voorzien van elektra
Totaal aantal
1

Parkeergelegenheid

Parkeer faciliteiten
Betaald parkeren, Parkeergarage, Parkeervergunningen
Parkeren capaciteit
1

+ Lees de volledige omschrijving

Vragen?

Bel of mail ons, en we helpen je graag verder!

030-2315186

Plan bezichtiging Onafhankelijk hypotheekadvies